Zkušenosti jak zdravě skladovat potraviny - sušení, zavařovaní, pasterace, kvašení, fermentování, mražení, vakuování, uzení, konzervace solí...
Alena Gajdušková - Jak naši předci dokázali bez elektřiny konzervovat maso, mléko, vejce, zeleninu, ovoce? Konkrétní příklady a postupy. Zvlášť se zaměříme na zpracování jablek a dalšího ovoce - jednotlivé odrůdy a jejich nejvhodnější využití (např. koženáče na štrůdl) a účelné využití ovocného "odpadu" (např. slupky z jablek na čaj..).
Eva Hauserová - "Jak to udělat, aby se jídlo nekazilo - aneb Sedmero způsobů, jak zamezit mikrobům v množení nebo s nimi vtipně spolupracovat".
Stanislav MIler - konzarvace potravin vakuem a kvašením
Magdalena Vožická - zkušenosti našich babiček
Petr Hájek - zavřeniny aneb jak nezavařovat
Dejte nám vědět pokud se chete podělit o své zkušenosti s uchováním potravin.
info@akademiesobestacnosti.cz
S manželem mají několikahektarové hospodářství v západních Čechách, ovocnářka, bylinkářka, chovatelka užitkových zvířat (ovce, krávy, ... více o lektorovi
Rád propojuji a sdílím. Od roku 2012 organizuji Akademii soběstačnosti. Autem poháněným použitým rostlinným olejem ... více o lektorovi
Autorka knihy Jak přežít konec civilizace více o lektorovi
0 komentářů